Rondvaart Nieuwe Liefde
Vaargebied
Vaarroutes in Friesland
Hoewel Rondvaart Nieuwe Liefde Sneek als thuisbasis heeft, kunt u het rondvaartschip ook in andere delen van Friesland reserveren. 

Rondvaart Nieuwe Liefde is een slank schip met een geringe diepgang, waardoor zij over alle Friese wateren kan varen. Graag adviseren wij u over welke route interessant is voor u en uw gezelschap. 

Routes en gebieden die wij met rondvaartschip Nieuwe Liefde kunnen bevaren zijn:
 
  • Elfstedenroute: Wij kunnen (een bepaald gedeelte) van de Friese Elfstedentocht met u varen. Onderweg kunt u uitstappen en de mooiste plekjes bezichtigen zoals Sneek, IJlst, Sloten, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Franeker, Dokkum, Harlingen, Leeuwarden en Bolsward. In iedere stad is één van de 11 fountains te zien. Deze kunstzinnige fontijnen zijn ontstaan in 2018 tijdens het Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstadjaar.
 
  • Middelseeroute: Dit is de route van Sneek naar Leeuwarden over de Zwette waarlangs de skûtsjes vroeger hun vracht vervoerden. De Middelzee was een zeearm die in de middeleeuwen van het noorden van Friesland helemaal naar Bolsward liep. De route is voor ons goed begaanbaar en bruggen tot 2.10 meter zijn geen probleem. In Leeuwarden - Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 - kunt u uitstappen en een mooie stadswandeling maken of het Fries Museum bezoeken.  
 
  • Turfroute: Ook het Zuidoosten van de provincie Friesland is prima bereikbaar met passagierschip de Nieuwe Liefde. De Turfroute loopt van Terherne naar Heerenveen, via de riviertje de Tjonger naar Oosterwolde, waarna de route in Drenthe of in de Weerribben uit komt.
 
  • Friese Meren: Alle Friese meren kennen wij als onze broekzak, denk aan het Sneekermeer, het Heegermeer, de Fluessen, het Tjeukemeer, het Slotermeer, de Oudegaaster Brekken en de Grote - en Zwarte Brekken. Alle meren zijn de moeite waard om rond te varen en onderweg passeren we leuke watersportdorpjes en oude Elfsteden stadjes. 
 
  • Sandfirden: een tocht naar het pittoreske kerkje van Sandfirden (Sânfurd) behoort ook tot de mogelijkheden. In het kerkje aan het Ringwiel kan getrouwd worden, zowel gemeentelijk als kerkelijk. Wat is er mooier om met bruiloftsgasten hier naar toe te varen en na de huwelijksvoltrekking weer aan boord te stappen voor een feestelijke toost met bruidstaart. Ook het nuttigen van het bruiloftsdiner is mogelijk aan boord, waarna we u naar de feestlocatie brengen.
 
  • De Luts: Dit betreft een prachtige, smalle vaarroute door het bosrijke Gaasterland in het zuidwesten van Friesland. Gaasterland heeft een speciale sfeer met haar eeuwenoude bossen en kliffen en ook hier kunt u onderweg uitstappen voor leuke bezienswaardigheden of activiteiten als solex rijden, golf of een heerlijke boswandeling.
 
  • SKS en IFKS: We organiseren ieder jaar rondvaarten tijdens de spectaculaire zeilwedstrijden van de Fryske skûtsjes op de verschillende Friese meren. Maak het mee van dichtbij en geniet van de sfeer aan boord. Kijk hier voor een overzicht. 
 
  • Full moon, Simmerjûn en Dark sky tochten: De Nieuwe Liefde is het ultieme rondvaartschip om samen in de avonduren een romantische tour te maken over de Friese meren. Op verschillende avonden kunt u opstappen in Sneek. Verras uw geliefde, vriend of familielid met zo'n mooie belevenis! Kijk hier voor een overzicht. 

Opstapplek in overleg
Reserveert u Rondvaart Nieuwe Liefde voor uw feest, relatie-evenement of familiebijeenkomst, dan wordt het echt úw dag. De route wordt in overleg met u bepaald. We kunnen u en uw gasten ophalen van huis, van de zaak of op een andere afgesproken locatie. Ook kunt u ervoor kiezen bij ons in het schippershuis in Sneek op te stappen. Sneek ligt middenin het Waterland van Friesland

Complete verzorging 
Uiteraard wordt uw vaartocht geheel naar úw wens verzorgd, met de gewenste catering aan boord. Aanleggen in een pittoresk plaatsje om de lunch of een diner in een restaurant te genieten is ook mogelijk. Ook kunt u in Sneek dineren na afloop van de vaartocht. Wij kunnen u tot aan de deur brengen van restaurant De Kajuit of Lokaal 55 in Sneek. 

Rondvaarten voor individuen
Daarnaast verzorgt Rondvaart Sneek Nieuwe Liefde diverse rondvaarten voor individuele gasten. Wilt u ook eens genieten van een rondvaart op een authentiek Fries schip? Kijk dan onder de opstaptochten. Opstapplek voor deze leuke tochten is steeds ons schippershuis aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek.